-Various Hellenic Metal news-


Αρκετά τα νέα σχετικά με το Metal Healing festival που θα γίνει αυτό το καλοκαίρι στην Ξάνθη το τριήμερο 20-21-22 Ιουλίου. Μετά την ανακοίνωση του πλήρους line up του main stage σειρά πήραν και οι μπάντες που θα αποτελέσουν το underground talent stage. Η ανακοίνωση όλων των συγκροτημάτων ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί. Παρόλα αυτά ας ρίξουμε μια ματιά στις ελληνικές μπάντες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής και που θα μας εκπροσωπήσουν (εντός συνόρων) στο Underground talent stage.

  • Bare Infinity - Ατμοσφαιρικό metal με την γνωστή "συνταγή" γυναικεία αιθέρια φωνητικά και πλήκτρα. Κινούνται στα χνάρια των Nightwish/Epica/Within Temptation και γενικά των female fronted symphonic metal συγκροτημάτων.
    http://www.myspace.com/bareinfinity

  • Embrace Depart - Τα παλικάρια αυτά κινούνται σε gothic rock/metal μονοπάτια. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους αποτελούνται πλήρως από άντρες στην σύνθεσή τους. Ακούγοντας τα κομμάτια τους μέσω του MySpace μου έφεραν στο μυαλό gothic metal μπαντες όπως Lake of Tears κ.α. έχοντας μάλιστα μέσα και διάφορα ηλεκτρονικά effects. Γενικά την μουσική τους την διακατέχει ένα μελαγχολικό συναίσθημα.
    http://www.myspace.com/embracedepart
  • Crossover - Εκ Αλεξανδρουπόλεως ερχόμενοι τα παιδιά άμα δεν κάνω λάθος. Όσοι από εσάς αρέσκεστε στο να πηγαίνετε σε underground lives ελληνικών συγκροτημάτων πολυ πιθανόν να τους έχετε ακούσει. Κινούμενοι σε atmospheric/majestic black metal (και εδώ βρίσκουμε γυναικεία φωνητικά) μονοπάτια και έχοντας ήδη 3 δίσκους στο ενεργητικό τους καθώς και εμφανίσεις με μπάντες όπως Marduk, Dark Funeral κ.α. αποτελούν ένα αρκετά δυνατό χαρτί για το φεστιβάλ.
    http://www.myspace.com/crossover66

  • Spectral Realms - Την μπάντα αυτή δεν την γνώριζα έως ότου ανακοινώθηκε ότι θα παίξει στο φεστιβάλ. Έτσι μου κίνησαν την περιέργεια να ακούσω σε τι μουσικά μονοπάτια κινούνται. Η μπάντα αυτή έχει γενικά επιρροές που κυμαίνονται κυρίως στον χώρο του metal/melodic black metal με έντονες αναφορές (και επιρροές προφανώς) στους Cradle of Filth.
    http://www.myspace.com/spectralrealmsband

  • Strikelight - Απλά πράγματα! Δύο λέξεις μόνο: HEAVY METAL ΡΕ Μ****Α!!!! 80's New Wave of British Heavy Metal!
    http://www.myspace.com/strikelight

  • Marauder -Ε, τι να λέμε τώρα... HEAVY METAL ΛΕΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕ!!! Οι ΘΡΥΛΟΙ (έτσι με κεφαλαία!) του ελληνικού heavy metal θα είναι εκεί!
    http://www.myspace.com/maraudergr

Σε άλλα νέα σχετικά με το φεστιβάλ, οι Έλληνες blacksters (και γενικά άρχοντες της σκηνής) Rotting Christ ακύρωσαν την εμφάνιση τους επικαλούμενοι δυσκολίες στο line up και μερικά τεχνικά προβλήματα. Η διοργανώτρια εταιρεία ήδη μέσω μιας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που έχει ξεκινήσει στην σελίδα της (http://www.metalbolt.com) αναζητεί την αντικαταστάτρια μπάντα μεταξύ Evergrey, Vader κ.α.

Ακύρωση έιχαμε επίσης και από άλλες 2 μπάντες. Τους Communic θα αντικαταστήσουν οι doomsters Infidel ενώ τους To/Die/For οι dark metallers Inactive Messiah.

--------------------------------------------------------


Οι έλληνες brutal deathsters Remnants Of Flesh δεν θα αποτελέσουν τελικά το opening act για την συναυλία των Suffocation στην Θεσσαλονίκη. Σε άλλα νέα γύρω από την μπάντα, μετά το (όχι και πολύ επιτυχιμένο-από άποψης προσέλευσης κόσμου αλλά και ήχου) live τους μαζί με τους Building Chaos και Human Rejection η μπάντα επικεντρώνεται στην ηχγράφηση του ντεμπούτου της δίσκου με τον τίτλο "Degenerated Human Cells" δείγμα του οποίου μπορείτε να ακούσετε σε rehearsal μορφή στο MySpace profile της μπάντας (http://www.myspace.com/remnantsofflesh). Η μπάντα επίσης ψάχνει για δισκογραφική εταιρεία ώστε να κυκλοφορήσει τον δίσκο της, και σχεδιάζει μια πανελλήνια περιοδεία μέσα στο καλοκαίρι.

Κείμενο: Μανώλης "A for Amstel"