Infidel (supporting Cathedral) (25/03/2007): The report


Κυριακή βράδυ και το Σαββατοκύριακο δεν προβλέπεται να φύγει αναίμακτα.... οι Cathedral επισκέπτονται για μια ακόμα φορά τη χώρα μας αναγκάζοντας τους πιστούς του είδους να υποστούν μια Δευτέρα με τσακισμένο σβέρκο. Το event ανοίγουν οι "νέοι" Infidel, μια μπάντα που αποτελείται από παλαιά μέλη της ελληνικής σκηνής, μουσικής και έντυπης!

Σήμερα λοιπόν το doom έχει την τιμητική του και οι Infidel κάνουν πολύ καλή δουλειά στο συγκεκριμένο άθλημα. Έντονο groove, ταχύτητες κυμαινόμενες από up tempo σε ultra αργές και heavy, ακουστικά περάσματα που έσπαγαν κάπως το συνεχή βομβαρδισμό και γενικότερα συνθέσεις που δείχνουν πως είναι γραμμένες από οπαδούς του είδους. Μεστές, ώριμες έδειχναν έντονες κλήσεις προς Candlemass. Σε αυτό βοηθούσαν τα φωνητικά του κυρίου Πούσιου τα οποία είχαν έντονα στοιχεία από τη χρειά του αντίστοιχου Μessiah Marcolin. Δε μιλάμε για αντιγραφή όμως. Εδώ είχαμε και μερικές παρεμβολές από τις πιο extreme επιρροές του που έφερναν στο νου My Dying Bride και Opeth. To Bolt Thrower t-shirt πρόσδιδε κάτι τέτοιο από την αρχή...

Το στήσιμο της μπάντας επι σκηνής μετρημένο και αποτελεσματικό. Άνετοι αλλά και προβαρισμένοι(πολύ καλός ο drummer) έβγαλαν το set τους ικανοποιώντας το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου που φάνηκε να απολαμβάνει τα κομμάτια. Οι Infidel είναι ένα group που δε χρειάζεται να αποδείξει κάτι στον κόσμο. Παίζουν από αγάπη για το doom αυτό είναι κάτι που φαίνεται. Προσπαθούν να περάσουν καλά με αυτό και καταφέρνουν να το μεταδώσουν με άνεση και στον ακροατή. Όποιος είναι fan του ήχου ας τους τσεκάρει live, είναι εγγύηση of pure, quality fun.


Κείμενο: Γιάννης "Rem3dy"
Φωτογραφίες: http://www.myspace.com/infidelgr