Για να καταλάβουμε πόσο πρωτόγονοι έιναι μερικοί "άνθρωποι". Motorhead live στην Θεσσαλονίκη 12/06/2007.

Σημείωση: Το κείμενο αυτό μπορεί να μην αποτελεί κριτική κάποιας ελληνικής μπάντας αλλά καιρός είναι μερικοί "άνθρωποι" να καταλάβουν ότι δεν είμαστε ΖΩΑ για να μας φέρονται με αυτόν τον τρόπο!!!

H συναυλία που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει όχι τόσο οικονομικά αλλά και οργανωτικά και σε θέματα συμπεριφοράς. Όσοι είναι από βόρεια θα κατάλαβαν ότι μιλάω για την συναυλία των Motorhead. Αυτό το συγκρότημα θρύλο που είναι ο συνδετικός κρίκος του Rock N' Roll, Heavy Metal και Punk. Το όνομα τους είναι συνώνυμο της ξυδοποσίας (κυρίως λόγω του Lemmy), της αλητείας, της βρωμιάς και της πατρότητας του σκληρού ήχου. Όλοι οι thrashers και γενικά όλοι οι metallers (αν όχι όλοι οι περισσότεροι) πίνουν μπύρα στο όνομα του ρεμαλιού-αιώνιου εφήβου Ian "Lemmy" Killmister. Συγκρότημα κατάρα για μένα γιατί δεν μπόρεσα να τους δω ποτέ, μάλιστα είχα ακούσει ότι στο τελευταίο τους live στην Θεσ\νίκη πριν από περίπου 7 χρόνια ο Lemmy έιχε βγει έξω και παρότρυνε όλο τον κόσμο έχει δεν έχει εισιτήριο να ορμήσει μέσα. Δεν ξέρω αν είναι αληθές μιας και δεν ήμουν τότε σε εκείνη την συναυλία αλλά πιστεύω ότι οι πιθανότητες να είχε γίνει είναι πάρα πολλές μιας και ο θείος Lemmy δεν δίνει σημασία στα φράγκα και τα πετάει όλα σε γκόμενες και ξύδια όποτε τα έχει.

Αρκετά με τα ιστορικά. Σειρά έχει το τώρα. Πέθαινα να δω Motorhead αλλά λογάριαζα χωρίς την didi music. Το εισιτήριο 48 ευρώ προπώληση και 53 στην είσοδο... ΗΜΑΡΤΟΝ!!! Ο χώρος που έγινε το live το σκυλάδικο-discotec-κωλάδικο Principal....ΞΑΝΑΗΜΑΡΤΟΝ!!! Γνωστό chopper club (δεν θυμάμαι όνομα) που έχουν ακραίες πολιτικές πεποιθήσεις (sieg heil και τέτοια) κάνουν τους σεκιουριτάδες χτυπόντας, με ότι έιχαν τον κόσμο και κάνοντας χρήση πιστολίων που κάνουν ηλεκτροσόκ....ΜΑΤΑΞΑΝΑΗΜΑΡΤΟΝ!!! Να σημειωθεί εδώ ότι χτύπησαν τον κόσμο που πήγε να κάνει ντου για να μπει μέσα χώρις να πληρώσει το "πενιχρό εισιτήριο" των 53 ευρώ. Αν δεν το καταλάβατε Μοtorhead και 53 ευρώ δεν πάνε μαζί, πόσο μάλλον για του προαναφερθείς λόγους. Επίσης το ντου έγινε από παιδειά νεαρής ηλικίας που είναι είτε φοιτητές που δουλεύουν η όχι και τα βγάζουν πέρα με τα χίλια ζόρια και γενικά άτομα της μέσης εργατικής τάξης. Αυτά μου τα είπαν παιδιά που ήταν εκεί και δεν έχουν κανένα λόγο να πουν ψέματα. Πιστεύω πως ούτε η συμπεριφορά των "security" έφτασε στα αυτιά του Lemmy ούτε η τίμη της συναυλίες. Δηλαδή ρε φίλε έλεος!!! Τι μπάτζετ έχουν και οι Motorhead για να πάει το εισητήριο εκεί;;; Πόσες φορές μάλιστα είχαν πει πληρώστε μασ το χενοδοχείο και τα ποτά και ερχόμαστε!!! Δηλαδή τι θα μας πουν τώρα;;;; Οτι πίνουν την θάλασσα;;; (στην Αγγλία μάλιστα οι θεοί αυτοί παίζουν συνήθως με λιγότερα από 5 ευρώ) και πόσο νοίκιασε ο ιδιοκτήτης του Principal, Privilege πως στο διάολο λεγόταν το κωλομάγαζο στην didi;;; Πουλήθηκαν πάνω από χίλια χαρτάκια, κέρδος που φτάνει κοντά στις 50000 ευρώ. Τι τους πείραζε να βάλουν μέσα και τα άλλα περίπου 20 με 30 άτομα που ήταν απέξω;;; Ζημία θα είχανε;;; Πόσα λεφτά τσέπωσε το μαγαζί και πόσα η didi;;;

Θα μου πεί κάποιος εμείς που τους είδαμε πληρώσαμε οι άλλοι γιατί να μην πληρώσουν; Ρε παιδιά αν είναι να πληρώσουμε να πληρώσουμε σε λογικά πλαίσια όχι 48 με 53 ευρώ... Πόσο θα μας εκμεταλεύνται άνθρωποι που έχουν ελάχιστη σχέση με το metal και είναι οπαδοί της φιλαργυρίας;;;

Και γιατί να χάνουμε τέτοιες συναυλίες εξαιτίας των χρημάτων; Έλεος δηλαδή!!! Δεν είμαστε όλοι φραγκάτοι... Πόσοι είμαστε άνεργοι , πόσοι φοιτητές πόσοι και τα 2; Δηλάδη τα θηρία της αγαπημένης μας μουσικής είναι προνόμιο μόνο των όσων έχουν οικονομικές ανέσεις; Το metal βρίσκεται στους δρόμους, στην αλητεία και στην ψυχή, όχι στα κλαμπ! Αυτό πιστεύω τα λέει όλα... Το metal και όλα τα παρακλάδια του δεν προέρχονται από σαλόνια, κτίρια με λουστραρισμένα πλακάκια και High Society καταστάσεις ώστε τα εισητήρια των συναυλιών του να έιναι προνόμιο μόνο όσον έχουν μια οικονομική άνεση (Ναι.. Οικονομική άνεση το λέω. Δείτε μόνο που έχουν πάει οι τιμές των βασικών αγαθών που πρέπει να αγοράζουμε κάθε μέρα για την έξασφάλιση των αναγκαίων και δεν μιλάω για τσιγάρα, ποτά και άλλες λοιπές μπούρδες!) και ούτε να αναγκάζεις τον κάθε ένα με το πενιχρό του εισόδημα να κάνει οικονομίες για να πάει σε ένα live και για ένα περίπου μισάωρο να ξεχάστει από τα όποια του προβλήματα ή δυσκολίες που αντιμετωπίζει (έτσι όπως έχουν γίνει όλα εδώ πιο πολλές δυσκολίες έχουμε παρά διευκολύνσεις όσον αφορα την καθημερινή μας ζωή και μην ακούσω μαλακίες του στυλ "τα βλέπεις όλα μαύρα" και πάει λέγοντας). Τι άλλο να πω;;; Από που να αρχίσω και που να τελείωσω; Τι άλλο να πούμε, τα φεστιβάλ που είναι φιάσκο (Open Air, Rockwave); Το ότι τους πληρώνουμε και μας φέρονται σαν ζώα; Λοιπόν επείδη έχει πάει 3:41 και έχω δουλειά το πρωί και τα όσα έχω να πω και να κράξω τακλείνω με την παρακάτω φράση... ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ ΟΙ ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΙ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΔΕΣ!!!

Κείμενο/Ανταπόκριση: Δημήτρης "L-Drac"