Reviews vol. 8: Raw In Sect - "Demo 2007"


Raw In Sect - "Demo 2007"

Tracklist
1. Mental Abuse
2. Serpent's Groan
3. Meeting My Ecstasy

Πρωτού ξεκινήσω την κριτική του demo αυτού θέλω να πω ένα ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο στην μπάντα που μπήκε στον κόπο να μου στείλει αυτό το demo για κριτική. Και από μόνο του αυτό το γεγονός μαρτυράει ότι η μπάντα θέλει να ακούει περισσότερες από μία γνώμες! Αφήστε που μαζί μου έστειλαν και βιογραφικό το οποίο θα παραθέσω παρακάτω. Αποτελούμενο από 3 κομμάτια το demo αυτό, δεν είναι τυχαίο που βγήκε demo του μήνα σε γνωστό μηνιαίο εγχώριο metal περιοδικό. Κινούμενοι σε thrash/death/progressive μονοπάτια με επιρροές όπως Death, Cynic, Atheist, Meshuggah και άλλες τέτοιες μπαντάρες τα πράγματα ακούγονται πολύ καλά! Μοναδικό μειονέκτημα ίσως το γεγονός ότι σου αφήνουν την αίσθηση ότι κάπου τα έχεις ξανακούσει αυτά τα κομμάτια. Καθαρή "αντιγραφή" των επιρροών τους; Μάλλον πολύ καλή "χώνεψη" τους... Πράγμα θετικό αλλά και αρνητικό ίσως. Αλλά να σας πω κάτι; Άμα τα σπάνε, ποιο το πρόβλημα; Και ετούτα εδώ τα παλικάρια αυτό ακριβώς κάνουν! Πραγματικά ένα πολύ καλό (πρώτο άμα δεν απατούμαι) βήμα! Τα κομμάτια τους ακούγονται πολυ μεστά και καταλαβαίνεις με την πρώτη την δουλειά που έχουν ρίξει τα παιδια. Για αυτό κανονίστε να μην τους χάσετε στις 30 του μήνα! Ε ρε κάτι pit που έχουν να γίνουν...
Παρακάτω παραθέτω και την βιογραφία του συκγροτήματος όπως μου την στείλανε τα παιδιά.

http://www.myspace.com/rawinsect
rawinsect@yahoo.gr

Κείμενο: Μανώλης "A for Amstel"

Raw In Sect
Οι Raw In Sect δημιουργήθηκαν το Νοέμβριο του 2005 από τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Κώστα Διαμαντή έχοντας στο μπάσο τον Γιώργο Σοιμοίρη και στην κιθάρα τον Κώστα Δέδε.
Ο Δέδες έφυγε και την θέση του πήρε ο Ανδρέας Γεωργιλαδάκης. 'Υστερα από κάποιο καιρό βρέθηκε ο ντράμερ Σπύρος Πετρόπουλος ο οποίος ολοκλήρωσε την σύνθεση της μπάντας και έτσι ξεκίνησαν οι πρόβες πάνω σε δικό της υλικό. Το στυλ της μπάντας είναι progressive death/thrash metal με κύριες επιρροές τους Death, Atheist, Cynic, Meshuggah, Nevermore, Annihilator, Pantera κ.α. Στη συνέχεια ο ντράμερ Σπύρος Πετρόπουλος αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από το Δημήτρη Αλεξίου. Μετά από αρκετό καιρό προβών μπήκαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους demo το οποίο τιτλοφορείται "Demo 2007", αποτελούμενο από 3 κομμάτια και διανέμεται δωρεάν. Η μπάντα μέχρι στιγμής έχει κάνει αρκετά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αυτή την στιγμή συνθέτει νέο υλικό με σκοπό την ηχογράφηση της πρώτης της ολοκληρωμένης δουλειάς. Στο site www.myspace.com/rawinsect μπορεί να βρεθεί φωτογραφικό υλικό καθώς και βίντεο από τις live εμφανίσεις της μπάντας.