SIC team festival day 6 (31/03/2007): The report

To live αυτό το περίμενα από την πρώτη μέρα που η Sic Team σε συνεργασία με το Underworld ανακοίνωσε μια σειρά συναυλιών που θα γινόντουσαν στο Underworld.
Και επειδή πάντα μου αρέσει να πηγαίνω από την ώρα του
soundcheck, έτσι και σε αυτό το live πήγα από τις 6μιση ενώ αυτό άρχιζε στις 8. Αφού λοιπόν όλα τα groups διευθέτησαν τον ήχο τους, το live ξεκίνησε..

Στις 8, ανέβηκαν επί σκηνής οι
Crown Thy Horns,ενώ το κλασσικό black metal intro τους παιζόταν από την κονσόλα, ξεκίνησαν με το “from nocturnal lands we gather” και τα κρύα νορβηγικά riffs άρχισαν να συνεπαίρνουν τον κόσμο του οποίου ο αριθμός ήταν ικανοποιητικός για την δυναμική του live. Συνέχισαν με ένα κομμάτι ακόμα από το demo τους και τέλος ήρθε η ώρα της διασκευής, και αυτή: ”Equimarthon”...τι να πεις…Bathory… Την υποστήριξαν πάρα πολύ καλά και εκεί φάνηκε (για μένα τουλάχιστον) ότι ήταν μια καλά προβαρισμένη μπάντα!

Στην συνέχεια ήταν η σειρά των
Astral Aeon, τους οποίους είχα ξαναδεί πριν ενάμισι χρόνο και μου είχαν αφήσει πολύ καλή και ελπιδοφόρα εντύπωση. Περίμενα λοιπόν αυτήν την φορά να δω και να ακούσω κάτι πολύ καλύτερο, πράγμα όμως δυστυχώς που δεν έγινε... Λίγο ο κακός τους ήχος, λίγο το ότι όπως διαπίστωσα δεν ήταν σε καλή μέρα και λίγο η εικόνα που μου έχει μείνει με τον frontman τους να «παλεύει» με την πεταλιέρα του, τελικά νομίζω πως ήταν κάτι πολύ λιγότερο από αυτό που περίμενα να δω. Και όμως το καλό μας το κρατούσαν για το τέλος, και αυτό ήταν το Inno A Sathana. Καταπληκτική διασκευή και την υποστήριξαν τέλεια!

Και η ώρα πήγε 10 και είναι η σειρά των
Hyperion. Αυτό είναι λοιπόν το «διάλειμμα» με ένα κλασσικό heavy metal συγκρότημα. Κινούμενο σε κλασσικά heavy metal ακούσματα αυτή η μπάντα (προσωπικά πρώτη φορά τους άκουγα και σαν όνομα αλλά και σαν μουσική) ήταν ομολογουμένως κάτι το διαφορετικό εκείνη την βραδιά. Αναρωτιόμασταν με τον Alex τι φάση να είναι αυτή η μπάντα και μόλις τους είδαμε να ανεβαίνουν στο συναυλιακό σανίδι του Underworld μας λύθηκαν οι απορίες. Μουσικά μου θύμισαν πολλές hard n' heavy μπάντες της δεκαετίας του '80. Μου θύμισαν κάτι από Accept, Maiden (λίγο), Priest και τα σχετικά μεγαθήρια. Μελωδικότατο heavy metal με μερικά power σημεία, μου έφεραν και στο μυαλό τους δικούς μας RagenHeart. Αρκετά ενδιαφέρουσα η μουσική τους, τσεκάρετε τους άμα τους πετύχετε!

Και μετά από αυτό το «διάλειμμα» ήταν η ώρα των Order Of The Ebon Hand. Τα φώτα αργοσβήνουν, όλος ο κόσμος πλησιάζει μπροστά στην σκηνή, η εισαγωγή του For Marchosias” και στο τέλος της ο Merkaal «βάζει» το κομμάτι με μια κραυγή.. Αυτό που ακολούθησε είναι απερίγραπτο.. Έπαιξαν σχεδόν όλο το XV: The Devil, δύο κομμάτια από τον προηγούμενο δίσκο και δυο από τον καινούριο. Και το καλύτερο το κράτησαν για το τέλος… “(You are),The Gleaming King”...

Τέλος, αυτό ήταν για σήμερα… Περάσαμε υπέροχα! Αν και πρέπει να πω το παράπονο μου, το οποίο είναι ότι στεναχωριέμαι όταν βλέπω τις μπάντες να φεύγουν από το μαγαζί μόλις τελειώνουν το show τους και να μην υποστηρίζουν τις άλλες... Anyway, τα περάσαμε πολύ ωραία πάντως! Εις το επανιδείν...

Crown Thy Horns, Astral Aeon, Order of the Ebon Hand: Alex "Lord Abortion"
Hyperion: Μανώλης "A for Amstel"