X-Piral/Strikelight/Sacred Blood/Betrayed (SIC team festival day 1 03/03/2007): The report

SIC team festival μέρος πρώτο. Για άλλη μια χρονιά η συγκεκριμένη ομάδα διοργανώνει ένα φεστιβάλ εντός της πόλεως με την συμμετοχή πολλών (ελληνικών συγκροτημάτων) για όλα τα γούστα. Από heavy metal μέχρι black. Ελκυστικότατη η τιμή του εισητηρίου (10€), καλός ο καιρός και είπα έτσι να κατηφορίσω με παρέα στο Underworld για να δούμε X-Piral/Strikelight/Sacred Blood και Betrayed. HEAVY METAL (έτσι με κεφαλαία να το εμπεδώσουμε) δηλαδή και μάλιστα στα καλύτερα του! Αφού περάσαμε πρώτα μια βόλτα από γνωστό δισκάδικο για να προμηθευτούμε το εισιτήριο για το live των Maiden πορευτήκαμε προς την οδό Γαμβέττα. 6:30 έλεγε η αφίσσα ότι ξεκινάει το live, 7:30 μπήκαμε μέσα (το παραλείπουμε το γεγονός αυτό...α ρε!!!). Είχαμε μαζευτεί γύρω στα 100 με 150 άτομα μέσα στο club, όταν ανέβηκε η πρώτη μπάντα ώστε να ξεκινήσει το set της.

Πρώτη μπάντα που έκανε την εμφάνιση της και ταυτόχρονα opening act για το φετινό SIC team festival ήταν οι Betrayed. Όπως είπα και πριν, heavy metal ήταν η βραδιά αυτή. Προς στιγμήν όταν είδα τον ένα από τους δύο κιθαρίστες της μπάντας με κιθάρα σαν αυτή του αδικοχαμένου Dimebag Darrell "ανησύχησα"! Τελικά λάθος έκανα. Heavy metal παίζανε τα παιδιά και μάλιστα αρκετά καλά! Μοντέρνο heavy metal με στοιχεία Metallica και Pantera (εδώ είμαστε!) όπου είχε και μερικά περάσματα νεο-κλασσικού metal κυρίως στα solo κάποιων τραγουδιών. Πολύ ωραία κομμάτια, πολύ ωραίες συνθέσεις. Τσεκάρετε μέσω MySpace (http://www.myspace.com/betrayedmetal) τα Leave me be, White nights! Όσο όμως είχαν ωραίες συνθέσεις τόσο πιο πολύ τους έλειπε το "κάτι" στο live. Γιατι ρε παιδιά; Μια χαρά μπάντα είστε, δουλέψτε το λίγο παραπάνω! Μπορεί βέβαια να έφταιγε και ο ήχος (καλά για το θέμα ηχοληψία θα αναφερθώ μετά...)!

Δεύτερη μπάντα της βραδιάς οι Sacred Blood. Ταγμένο στον επικό/heavy ήχο το συγκρότημα αυτό ανέβηκε στην σκηνή. Παίζοντας κομμάτια από τα demo τους Clash of the titans και Battle of Thermopylae καθώς επίσης και από το επερχόμενο ντεμπούτο τους άλμπουμ (άμα δεν κάνω λάθος 8 Μαρτίου είπαν ότι βγαίνει) κράτησαν στην "τσίτα" τον κόσμο που είχε μαζευτεί για να τους δει, και ήταν και αρκετός. Ατού της μπάντας ο Ιάσων στα φωνητικά ο οποίος με την πραγματικά όμορφη φωνή του και την πολύχρονη παρουσία του στην σκηνή (έχει περάσει απο Airged L' Amh, Wolfcry κ.α.) έδωσε το κάτι παραπάνω στην όλη εικόνα της μπάντας. Προσωπικά αν και τους έχω ξαναδεί live δεν μου κέντρισαν το ενδιαφέρον όσο ήταν στο "σανίδι". Και πάλι εδώ άμα ο ήχος ήταν καλύτερος θα μιλάγαμε για μία αρκετά καλή εμφάνιση. (Είπαμε, μετά θα τα πούμε μετά και για τον ηχολήπτη...)

N.W.O.B.H.M. Αυτό έρχεται στο μυαλό όλων όσων βλέπουν τους Strikelight είτε από κοντά είτε σε κάποιο live. Έχοντας χάσει κάμποσα live τους (Όνομα του Ρόδου, support στον Ross the Boss κ.α) ήθελα οπωσδήποτε να τους δω καθώς είναι μία από τις αγαπημένες μου μπάντες. Τα παιδιά ζόυνε και αναπνέουνε 80's! Όταν ανέβηκαν στην σκηνή παράτησα ότι έκανα και πήγα πρώτη σειρά. Όλως περιέργως δεν είχαν κάποιο πρόβλημα στον ήχο, ακογούντουσαν μια χαρά αν και ο ένας κιθαρίστας της μπάντας διαμαρτυρόταν ότι δεν άκουγε καλά από τα monitor. Ξεκινήσανε το set τους με ένα όμορφο intro και μετά "πάρε να έχεις!!!!". HEAVY METAL ρεεεεεεε!!! Παίζοντας κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο τους "Taste my attack" και ένα 7" που πρόκειται να κυκλοφορήσουν, το ντεμπούτο τους ομώνυμο δίσκο (ΕΠΟΣ!!!) (Inner Voice - εκεί έγινε ένας χαμός, τραγουδάγαμε όλοι μαζί το ρεφρέν) καθώς επίσης και δύο διασκευές. Είχαν και ωραία σκηνική παρουσία, γενικά τα δώσανε όλα πάνω στην σκηνή..........για 5 κομμάτια!!!!!!!! Τι έγινε ρε παιδιά;;;;;;;; Μόλις τελειώσανε το 5ο τους κομμάτι ο ηχολήπτης έβαλε μουσική να παίζει και τους κατέβασε από την σκηνή!!! Επικράτησε μια σύγχυση και στον κόσμο και στην μπάντα που ζητούσαν έστω ένα τραγούδι ακόμα.

Και ερχόμαστε στο θέμα ηχολήπτης τώρα: σε κάθε μπάντα μόλις είχε παίξει έναν συγκεκριμένο αριθμό κομματιών μετά έκλεινε τα όργανα και έβαζε μουσική να παίζει χωρίς η κάθε εκάστοτε μπάντα να έχει τελειώσει το σετ της. Και για να μην γίνομαι άδικος, μπορεί να μην έφταιγε ο ηχολήπτης για αυτό, μπορεί έτσι να του είχαν πει! Αλλά ρε παίδες όταν δίνουμε τα ωραία μας λεφτουδάκια θέλουμε να βλέπουμε ολόκληρο live και όχι μισά πράγματα! Και να πείτε ότι είχε πάει αργά ώστε θέλανε μετά να ανοίξουν το club, να πω εντάξει. Αλλά όχι, κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε. Αφήστε το γεγονός που στους Sacred Blood κυρίως ο ήχος δεν ήταν και ο καλύτερος δυνατός. Ψιλοτσαντισμένος όπως ήμουνα δεν κάθισα να δω τους X-Piral (ζητάω συγνώμη από την μπάντα, δεν ξέρω ποιος έφταιγε...) και αφού πέρασα και μια βόλτα από το merchandise, σηκώθηκα και έφυγα. Συμπέρασμα από τα προαναφερθέντα: ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω!!!

Κέιμενο/Φωτογραφίες: Μανώλης "A for Amstel"