Interviews volume II: Bill (Soulskinner)


Είμαι εδώ με τον
Bill, ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστα των Soulskinner και περιμένω να μάθω τα νέα αυτού του all-star death metal group αποτελούμενου από ιστορικά πλέον μέλη της ελληνικής ακραίας σκηνής. Πριν ξεκινήσω να τον ρωτάω θα κάνω μια πολύ σύντομη αναδρομή για το ποιόν των μελών:

Bill (ex Vanity, Rotting Christ) – guitars
Makis
(Necromantia)-bass
Costas “Dead”
(Obsecration) –vocals (-1999) (όταν ακόμα το όνομα του group ήταν Terra Tenebrae)
Gothmog
( Thou Art Lord)- vocals (αντικατέστησε τον Costa “Dead”)

Τα υπόλοιπα θα μας τα πει ο
Bill στην συνέχεια…
Αlex "Lord Abortion": Καλησπέρα λοιπόν Bill, δεν θα επεκταθώ άλλο εγώ στα προηγούμενα. Θα σε ρωτήσω κατευθείαν για τα καινούρια μέλη που προστέθηκαν στους Soulskinner.

Bill: Ακριβώς. Μετά την κυκλοφορία του “Breeding the Grotesque”, αποφασίσαμε ότι η προσθήκη ενός drummer ήταν απαραίτητη. Έτσι περάσανε δύο χρόνια ψάχνοντας το κατάλληλο άτομο που θα κόλλαγε στους Soulskinner και σαν στυλ παιξίματος αλλά και σαν χαρακτήρας. Ο Alex είναι ο κατάλληλος άνθρωπος και έτσι είναι ο μόνιμος πλέον drummer μας. Επίσης προστέθηκε και ο Βαγγέλης στην κιθάρα ο οποίος είναι πολύ καλός φίλος εδώ και πολλά χρόνια και εξαιρετικός κιθαρίστας. Και οι δύο έχουν δώσει φρεσκάδα στο group και θα το ακούσεις αυτό μόλις κυκλοφορήσει το νέο album.

A
: Μιας και είπες για νέο album…Από ότι ξέρω το νέο album αναμένεται μέσα στο 2007. Ο ήχος του θα κυμαίνεται στο στυλ του “Breeding the grotesque” ή να περιμένω κάτι διαφορετικό, κάποιες καινοτομίες ίσως;

Β: Αυτήν την στιγμή είμαστε στο στάδιο της μίξης. Έχουμε ήδη ηχογραφήσει και μένει το τελικό κομμάτι που είναι το mix και το mastering. Το album θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από την Sleazy rider. Όσον αφορά το ύφος, μην περιμένεις καινοτομίες. Το υλικό είναι classic death metal και επειδή εγώ γράφω όλα τα κομμάτια, είναι δύσκολο να ακούσεις κάτι πρωτοποριακό. Απλά τα κομμάτια και ο ήχος είναι κλάσεις πιο πάνω από το προηγούμενο album. Θα έλεγα ότι δεν είναι τόσο old school όσο το “Breeding the grotesque”. Και τέλος, λείπουν κάποια black metal στοιχεία. Αυτό πάντως το album γράφτηκε και γενικά όλα έγιναν πιο προσεκτικά και χωρίς άγχος.

Α: Καλό αυτό…Θα σε πάω κάπου αλλού τώρα.. Στο myspace.com . Promotion μέσω myspace. Πώς το βλέπεις όλο αυτό. Πιστεύεις πως αυτή η νέα μόδα βοηθάει τα groups να παρουσιάζουν άμεσα και ευρέως τις δουλειές τους;

B: Ότι υπάρχει για της μπάντες καλό είναι. Φυσικά και ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει την δουλειά του άμεσα στους άλλους αλλά νομίζω πως αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Το θέμα είναι τι δουλειά παρουσιάζεις και γιατί. Υπάρχουν μπάντες από όλο τον κόσμο που παίζουν απίστευτες μαλακίες και ότι παπαριά θέλεις για να γίνουν γνωστοί. Αυτοί υπήρχαν από πάντα αλλά τώρα ξεφυτρώνουν από παντού και μάλιστα πιο εύκολα. Από την άλλη όμως, το καλό είναι ότι μπορείς να έχεις άμεση επικοινωνία με groups,εταιρίες,fanzines και γενικά ανθρώπους της δουλειάς, που στο παρελθόν περνούσαν εβδομάδες για να επικοινωνήσεις μέσω αλληλογραφίας.

Α: Η επόμενη ερώτηση που θα σου κάνω είναι η κλασσική μου ερώτηση και αφορά την ελληνική σκηνή. Τουλάχιστον για μένα είναι ένα θέμα ανεξάντλητο, αλλά θέλω αυτήν την φορά να το επικεντρώσουμε στις ίδιες τις μπάντες και όχι στο γενικότερο πλαίσιο( οπαδοί, εταιρίες, περιοδικά κτλ)

Β: Πέρα από τα γνωστά και κυριώς παλαιότερα group υπάρχουν πολύ καλές νέες μπάντες με καλούς παίκτες, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να βγει και ένας γαμημένος καλός ήχος. Αυτό που εμείς έχουμε διδαχθεί τόσα χρόνια που ασχολούμαστε με αυτήν την φάση, είναι ότι για να κυκλοφορήσεις κάτι τουλάχιστον αξιοπρεπές, πρέπει να χώσεις φράγκα σε όργανα, εξοπλισμό, πρόβες και φυσικά σε στούντιο για ηχογραφήσεις. Είναι κρίμα να χαντακώνεται ένα καλό υλικό από έναν χάλια ήχο. Δυστυχώς αυτό ισχύει εδώ σε μεγάλο βαθμό και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και όχι να χαιδεύουμε τα αυτιά μας. Άλλωστε αν κάποιος έχει πρόβλημα με αυτό που λέω, ας έρθει με επιχειρήματα να μου αποδείξει το αντίθετο Αν ο καθένας σεβαστεί τον κόπο του και θέλει να είναι σωστός, συγκρίσιμος και αξιοπρεπείς, πρέπει να μην είναι μέτριος σε τίποτα.

Α: Bill, σε ευχαριστώ πολύ για την mini συνέντευξη που μου παραχώρησες. Θα είμαστε σε επικοινωνία για να μαθαίνω τα νέα των Soulskinner. Αφήνω λοιπόν το επίλογο σε σένα…

Β: Ευχαριστούμε για το support και ευχόμαστε τα καλύτερα για όλους σας. Αναμένετε την νέα δουλειά μας και STAY FUCKING BRUTAL. ONLY DEATH IS REAL!!!

Επιμέλεια συνέντευξης: Alex "Lord Abortion"