Marauder/Mortal Threat/Outcry LIVE 06/01/2007: The Report

Πρώτη μου φορά που πήγαινα στο Όνομα του Ρόδου και για να λέμε και του στραβού το δίκαιο για εμένα είναι κρίμα που δεν γίνονται περισσότερα live εκεί καθώς ο χώρος (τουλάχιστον την ημέρα της συναυλίας) έχει πολύ καλό ήχο όπου και να καθόσουν. Μόλις έφτασα έξω από τον χώρο όπου θα γινόταν η συναυλία είδα μόνο (κυριολεκτικά!!!) thrashers. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, γουστάρω thrash και όσοι νομίζετε το αντίθετο καλά κρασιά!!! Καθώς πέρναγε η ώρα η εικόνα αυτή άλλαξε και γενικά στον χώρο πρέπει να μαζευτήκαμε καμιά 90άρα άτομα για να παρακολουθήσουμε 2 ανερχόμενα συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής (Outcry και Mortal Threat) καθώς έπίσης και ένα απο τα ιστορικότερα (Marauder). Εδώ από μέρους μου να πω ένα ευχαριστώ και ένα μπράβο στην Eat Metal Records για ένα ακόμη live που διοργάνωσε. Με καθυστέρηση λοιπόν μισής ώρας μπήκαμε στον χώρου όπου θα γινόταν το live.


Πρώτη μπάντα που έκανε την εμφάνιση της ήταν οι Outcry. Τα παιδιά παίξανε πολύ γεροδεμένο 80s heavy metal με διάφορα στοιχεία thrash metal στην μουσική τους, όχι πολύ έντονα όμως. Πραγματικά πολύ καλοί γεγονός που άλλωστε μαρτυράνε και οι αντιδράσεις του κοινού οι οποίες ήταν κάτι παραπάνω από θετικές! Πραγματικά τα πήγαν πολύ καλά και εισέπραξαν δυνατό χειροκρότημα! Πέρα από τα δικά τους κομμάτια παίξανε άμα δεν κάνω λάθος και 2 διασκευές: η μία ήταν από Armored Saint το March of the Saint και η άλλη το In Union We Stand από τους θεούς Overkill όπου όπως καταλαβένετε έγινε ο αναμενόμενος χαμός! Την μουσική τους δυστυχώς μπορείτε να την ακόυσετε μόνο live γιατί ακόμα τα παιδιά δεν έχουν βγάλει κάποιο demo. Όποτε πέσει στην υπόληψη σας ότι παίζουν live τσεκάρετε τους, αξίζουν!

Δεύτερη μπάντα η οποία έκανε την εμφάνιση της ήταν οι thrashers Mortal Threat. Να πω κάτι εδώ πέρα: γουστάρω thrash κάργα αλλά ποτέ δεν ήμουνα "ειδήμονας" του είδους. Κατάλαβα ένα πράγμα όμως (όχι ότι δεν το είχα συνυδειτοποιήσει πιο πριν): το thrash ήταν, είναι και θα είναι η πιο ακραία έκφραση της μουσικής που γουστάρουμε και έχει και τους πιο φανατικούς θαυμαστές. Αυτό γιατί με το που ξεκίνησαν να πάιζουν τα παιδιά επικράτησε ένας πανικός από τους φανατικούς thrashers οι οποίοι είχαν δημιουργήσει mosh pit και γούσταραν αυτό που άκουγαν/ακούγαμε. Οι Mortal Threat παίξανε τα 2 κομμάτια του demo τους "Trapped Inside" ("Black Domain", "Mortal Threat") καθώς επίσης και διάφορες διασκευές από τις οποίες συγκράτησα μόνο το Sacred Reich από τους ομώνυμους, πρόσφατα επανασυνδεδεμένους, Καναδούς thrashers. Και θα συνέχιζαν να παίζουν και άλλο αν κατά την διάρκεια προσπάθειας ενός να κάνει crowd surfing δεν έριχνε κάτω ένα μέρος του φωτισμού. Αναγκαστικά έτσι η μπάντα έκοψε το set της σε εκείνο το σημείο ώστε να επισκευαστεί η ζημιά. Κρίμα για την μπάντα η οποία γούσταρε (και εμείς επίσης!!!) που έπαιζε και είχε και πολύ καλή επαφή με το κοινό. Μάλλον όλα συνομωτούσαν ώστε να εμφανιστούν νωρίτερα οι headliners και να γίνει ο χαμός!

Η ώρα για τους headliners της βραδιάς είχε έρθει... Είχε έρθει η ώρα για να πάρουμε μαθήματα HEAVY METAL (έτσι με κεφαλαία). Είχε έρθει η ώρα των θρύλων του ελληνικού heavy metal Marauder να ανέβουν και να τα σπάσουν όλα! Πραγματικά η μπάντα ήταν μια απόλαυση να την βλέπεις στην σκηνή. Άψογη η φωνή του τραγουδιστή η οποία έφερνε στον νου τα μεγάλα "λαρύγγια" του heavy metal έχοντας όμως μια δικιά της χροιά! Το κιθαριστικό δίδυμο δούλεψε πολύ καλά δίνοντας ρέστα σε όλο το set της μπάντας. Ο drummer των Bloodstained ,ο οποίος βοηθούσε την μπάντα τον τελευταίο καιρό λόγω υποχρεώσεων του κανονικού drummer των Marauder, έσπερνε πίσω από to drumkit του που μαζί με την βοήθεια του μπασσίστα δίνανε το απαραίτητο βάρος στην μουσική της μπάντας. Παίχτηκαν τραγούδια από όλη την δισκογραφία της μπαντας ("Sense of Metal", "1821", "Life?") όπως τα "Born Again", "Power from the sky", "Sense of Metal" κ.α. καθώς επίσης και καινούργια τραγούδια τους τα οποία θα συμπεριλαμβάνονται στον καινούργιο τους δίσκο "Face the mirror". Προσωπικά ξεχώρισα τα "I am me", "Born to Rock", "Dark Riders" όχι ότι τα άλλα πηγαίνανε πίσω!!! Γενικά κατά την διάρκεια του set οι αντιδράσεις μας σαν κοινό ήταν κάτι παραπάνω από λατρείας! Η μπάντα έκλεισε το set της με το ΕΠΟΣ "The Greek revolution begins" όπου έγινε χαμός. Για να συνοψίσω την όλη εμφάνιση τους θα πω δύο μόνο λέξεις: HEAVY METAL!!!



Κείμενο: Μανώλης "A for Amstel"

Υ.Γ. Φωτογραφίες δεν κατάφερα να τραβήξω λόγω τεχνικής βλάβης... Άτιμη τεχνολογία!