Interviews volume I: Κώστας "Dead" (Obsecration)


Είμαι εδώ με τον Κώστα "Dead",τον frontman των Obsecration και περιμένω να μάθω τα νέα της πλέον ιστορικότερης ελληνικής death metal μπάντας..

Alex "Lord Abortion": Καλησπέρα Κώστα, δεν θα σε κουράσω με εισαγωγές .Θα σε ρωτήσω για το Live με τους Zemial και τους Kawir.

Kώστας "Dead": Καλησπέρα Αlex, πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Zemial όσο και τους Kawir που μας κάλεσαν να συμμετάσχουμε στο live αυτό και αυτή η πρόσκληση μας έγινε μια εβδομάδα πριν από το live διότι για κάποιο λόγο οι Ravencult ακύρωσαν την εμφάνιση τους και χρειαζόταν ένα συγκρότημα να ανοίξει το live.
Εξάλλου και την πρώτη φορά που είχαν έρθει οι Zemial να παίξουν Ελλάδα μας είχαν και πει και τότε μαζί με Kawir και Order of the ebon hand αλλά δεν μπορούσαμε. Αυτή την φορά όμως ευτυχώς τα καταφέραμε και παίξαμε έστω και την τελευταία στιγμή και με νέα μέλη και με σχετικά λίγες πρόβες.

Α: Νέα μέλη...πες μου λίγα λόγια. Έχουμε σημαντικές αλλαγές στο καινούριο line up των Obsecration.

Κ: Τα 4/5 του group αποτελείται από καινούρια μέλη. Με εξαίρεση τον Chris (Rh.Guitar) ο οποίος είναι εδώ και ένα χρόνο στο group, ο Lazaros (drums) και ο Jim (bass) είναι από το καλοκαίρι ενώ ο Aris (L. Guitar) ήρθε 2 μήνες μετά. Τελικά πρόβες ξεκινήσαμε τον Νοέμβρη.

Α: Ας πάμε τώρα στα δισκογραφικά.Τι μας ετοιμάζεται για το κοντινό και το μακρινό μέλλον. Πότε σκοπεύετε για να ξαναμπείτε να γράψετε καινούριο album;

Κ: Κατά τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί ένα split 7'' ep με τους Αμερικάνους Godless Rising ( το συγκρότημα του πρώτου τραγουδιστή και του πρώτου κιθαρίστα των Vital Remains) από την κυπριακή εταιρία Necroterror Records.
Για νέο album είναι νωρίς για να το συζητάμε αν και υπάρχουν 4 νέα κομμάτια ήδη.

Α: Σχέδια για live εμφανίσεις υπάρχουν; Τι έχετε κατά νου;

K: Live εμφανίσεις θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο περισσότερες μπορούμε .Δεν είναι αυτή την στιγμή πολύ εύκολο λόγω των άλλων υποχρεώσεων που έχουμε αλλά και της απόστασης(χιλιομετρικής) που έχουμε μεταξύ μας. Ωστόσο πιστεύω πως όποτε χρειαστεί, εμείς θα είμαστε έτοιμοι.

Α: Η επόμενη ερώτηση που θα σου κάνω είναι η κλασική μου ερώτηση και αφορά την ελληνική σκηνή. Τουλάχιστον για μένα είναι ένα θέμα ανεξάντλητο ωστόσο θέλω να μου πεις τι πιστεύεις και τι προβλέπεις όχι μόνο για τις ελληνικές μπάντες αλλά για όλο το πλέγμα που συνυφαίνει την ελληνική σκηνή(τύπος, δημοσιογράφοι, εταιρίες, οπαδοί).

Κ: Υπάρχει από ότι βλέπω καθημερινά πληθώρα ελληνικών συγκροτημάτων. Δεν μπορώ να πω ότι τα έχω ακούσει όλα αλλά πολλά από αυτά που έχω ακούσει είναι πολύ καλά και ικανά ακόμα και για το εξωτερικό (σ. σ για champions league που λέμε).
Άλλα όπως πάντα εδώ στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω γιατί τελικά τα group είναι μόνα τους. Μετά από τόσα χρόνια στο χώρο βλέπω ότι δεν υπάρχει βοήθεια από κανέναν παράγοντα. Αυτό είναι πολύ κακό και δυστυχώς μας πηγαίνει όλους πίσω. Από τα περιοδικά είναι λίγα αυτά που βοηθούν πραγματικά. Διότι τα περισσότερα βοηθούν κάποιους μόνο και μόνο επειδή είναι φίλοι τους (σ. σ ή έχουν πελατειακές σχέσεις). Από την άλλη μεριά οι εταιρίες εδώ στην Ελλάδα αν και προσπαθούν πάρα πολύ, είναι μικρές και δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω. Με αποτέλεσμα όλα τα συγκροτήματα να ξεκινούν να ψάχνονται στο εξωτερικό και τότε ξεκινάνε τα δύσκολα
διότι υπάρχουν τόσες μπάντες και είναι σχεδόν ακατόρθωτο όσο καλή και να είναι μια μπάντα ελληνική να υπογράψει με ξένη μεγάλη εταιρία. Οπότε συνήθως υπογράφουν με μικρές ξένες εταιρίες και τελικά αυτό είναι δώρο άδωρον διότι
θα μπορούσαν να υπογράψουν και μία ελληνική μικρή εταιρία ή ακόμα και να το βγάλουν μόνοι τους το cd στην τελική.
Όσον αφορά τους Έλληνες οπαδούς το κυριότερο σφάλμα κατά την γνώμη μου είναι ότι ασχολούνται περισσότερο με τα ξένα συγκροτήματα παρά με τα εγχώρια ενώ υπάρχουν πολλά τα οποία είναι αντάξια των ελληνικών.

Α: Κώστα όπως είπα και πριν αυτό το θέμα είναι πραγματικά ατελείωτο και θα μπορούσαμε να το συζητάμε (όπως ήδη το έχουμε κάνει και στο παρελθόν) για αυτό ας πούμε κάτι για το τέλος. Το αφήνω πάνω σου..

Κ: Σε ευχαριστώ Alex για την συνέντευξη.Εύχομαι τα καλύτερα για το Hell-as On Stage. Καλή επιτυχία να έχετε! Τέλος καλή δουλεία και συνέχεια στους Lord Abortion. (σ.Μ"A.f.A.": Πάμε ρε Alex!!!) Υποστηρίζουμε την ελληνική underground σκήνη!!!

Α: Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα,καλή επιτυχία σε σενα και τους Obsecration!

Επιμέλεια συνέντευξης: Alex "Lord Abortion"