Angelo Perlepes' Mystery/Wheelrunner/Wild Machine LIVE 21/01/2007: The Report




Hard ‘n’ heavy party υποσχόταν το flyer, οπότε είπα να αφιερώσω το βράδυ εκείνης της Κυριακής στην συγκεκριμένη συναυλία. Έχασα κάνα δυο κομμάτια από τους Wild Machine που άνοιξαν, αλλά μπόρεσα επιτέλους να σχηματίσω μια πιο σαφή εικόνα για την μπάντα. Παίζουν ένα glam/ sleaze αρκετά βρώμικο, με καλές κιθάρες, αλλά αυτό που θα καθορίσει αν θα σας αρέσουν είναι τα φωνητικά του Johhny Hott. Έχει καλή προφορά, αλλά και πολύ γρέζι και τσιρίδα, κάτι που είναι μάλλον καλό για τους φίλους του sleaze και μάλλον κακό για τους υπόλοιπους. Τα παιδιά απ’ότι είπαν και οι ίδιοι ήταν λιγάκι κουρασμένοι έχοντας μόλις επιστρέψει από Θεσσαλονίκη και αυτό φαινόταν όταν προλόγιζε ο τραγουδιστής τα κομμάτια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έκαναν αγγαρεία, ίσα ίσα. Καλή σκηνική παρουσία, αν και η αμφίεσή τους προϊδέαζε κάτι ακόμα πιο έξαλλο (τα γνωστά, κολάν, σκισμένα ρούχα, φουλάρια, καπέλα κτλ). Τα δικά τους κομμάτια στέκονται σε αξιοπρεπές επίπεδο, αλλά δεν είναι και κάτι εντυπωσιακό συνθετικά, πάντως έχουν ρυθμό και ψυχή. Έκλεισαν με διασκευές στα Gypsy road και Detroit rock city και μπορώ να πω ότι στο κομμάτι των Cinderella τα φωνητικά ταίριαζαν γάντι!

Δεύτεροι βγήκαν οι Wheelrunner, τους οποίους επίσης έβλεπα για πρώτη φορά. Αν και τρίο έβγαζαν πολύ ωραίο ήχο και ο τραγουδιστής-κιθαρίστας τους είχε σίγουρα πάρει τον αέρα της σκηνής. Ο ήχος τους ήταν hard ‘n’ heavy, αρκετά παλιομοδίτικος με σφιχτοδεμένα και κεφάτα κομμάτια. Το κακό είναι ότι τα περισσότερα κομμάτια τους μετά από λίγο ακούγονταν λιγάκι τετριμμένα, αν και ξεκινούσαν όλα με πολύ ζωηρά riff. Ίσως να χρειάζονταν κάποια πιο δυνατά και μελωδικά ρεφραίν. Πάντως απέδωσαν και αυτοί πολύ καλά.

Την βραδιά την έκλεισαν οι Mystery. Περίμενα με δεδομένο και τις μπάντες που προηγήθηκαν να δώσουν έμφαση στην hard rock πλευρά της μουσικής τους, αλλά αντιθέτως του έδωσαν και κατάλαβε με νεοκλασσικό power metal ως επί το πλείστον, κάτι που ξένισε μερίδα του κοινού που έκανε μπαμ ότι ανήκε στον χώρο του glam/poser/sleaze. Ο τραγουδιστής τους έκανε και πάλι επίδειξη δυνατοτήτων στις ψηλές νότες και γενικά έπαιξαν πολύ καλά, αλλά ο Περλεπές δεν ήταν σε πολύ μεγάλα κέφια (σε παλιότερες συναυλίες έκανε πολύ χαβαλέ με το κοινό). Βέβαια από παίξιμο… τα γνωστά, δηλαδή απίθανες ακροβασίες επί ταστιέρας και μια μπάντα που έστεκε άξια από δίπλα. Θα το ξαναπώ, ίσως ειδικά και για την συγκεκριμένη μέρα θα έπρεπε να μοιράσει λίγο το υλικό, γιατί και εγώ σε κάποια φάση ψιλοκουράστηκα.

Συνολικά ήταν μια καλή βραδιά, από αυτές που καλά θα κάνετε όλοι να βάλετε στο πρόγραμμά σας, αφού με 7 € μαζί με μπύρα είδαμε τρεις αξιόλογες μπάντες. Κόσμος υπήρχε αρκετός, αλλά κάποια στιγμή τέτοιες συναυλίες πρέπει να γεμίζουν μαγαζιά. Τι άλλο να γίνει δηλαδή, να έρθουν σπίτι σας να παίξουν και να σας πληρώσουν;

Ανταπόκριση: Γιάννης "Rock Brigade"