In Utero Cannibalism/Suicidal Angels LIVE 28/01/2007 (supporting Napalm Death & Onslaught): The Report

Το Kυριακάτικο βράδι της 28ης Ιανουαρίου ήταν αγωνιωδώς αναμενώμενο. Δύο κορυφαίες μπάντες του thrash και του grind συνοδευόμενες από δυο αντίστοιχα ελληνικά group θα έδειχναν τα δόντια τους στο ελληνικό κοινό. Παρ'όλο λοιπόν που η τιμή του εισητηρίου ήταν αρκετά ανεβασμένη ο κόσμος ανταποκρίθηκε γεμίζοντας το Αn σε ικανοποιητικό βαθμό.

Δυστυχώς μπαίνοντας στο συναυλiακό χώρο οι In Utero Cannibalism είχαν ήδη αρχίσει το set τους οπότε δεν πρόλαβα τα 2-3 πρώτα κομμάτια. Η μπάντα επιδίδεται σε death/grind υψηλών ταχυτήτων με αρκετά breaks, φωνητικά σε πιο κλασικό death ύφος(μου θύμιζαν λίγο παλιούς Gorefest) αλλά και σκισμένα grind από τον ένα κιθαρίστα. Ο ήχος έκανε εξαιρετικά δύσκολη την όλη ακρόαση όμως δυσκολεύοντας ακόμα και έμπειρα αφτιά στην κατανόηση των κομματιών. Εκτελεστικά τα παιδιά φάνηκαν πολύ δεμένα, ιδιαίτερη μνεία στον drummer(χταπόδι-πρώην Obsecration) και στον vocalist που έκανε προσπάθειες αφύπνισης του κόσμου, επιτυχώς θα έλεγα. Στη διασκευή του Zombie Rital των Death(ποιών άλλων ρε;) ιδιαίτερα έγινε χαμός δημιουργώντας ένα αξιοσέβαστο pit. Η μπάντα αφιερώνει στον Chuck και τελειώνει με ένα κομμάτι από την επερχόμενη full length κυκλοφορία τhς. Τσεκάρετε τους, αξίζουν μια "αφτιά".

Με μια πολύ μικρή καθυστέρηση ανεβαίνουv στη σκήνη οι ,έμπειροι πλέον συναυλιακά, Suicidal Angels. Έχοντας παίξει σε πολλά live, ακόμα και στο εξωτερικό, η δυναμική τους φαίνεται από την αρχή του set. Με αυτοπεποίθηση αρχίζουν την χρονική οπισθοδρόμιση. Άκρως Slayer-ικό, old school thrash με λίγα στοιχεία από Γερμανία μεριά(μερικα riff θύμισαν Sodom). Ο κόσμος ανταποκρίνεται με circle pits ιδιαίτερα στα κομμάτια του ARMIES OF HELL mini cd αλλά και σε αυτά του προσεχούς album. Σωστό, μετρημένο αλλά και παθιασμένο στήσιμο επί σκηνής, δέσιμο και υψηλές ταχύτητες δείχνουν μια μπάντα που αγαπάει το άθλημα. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους καταφέρνουν και ακούγονται πολύ δυνατοί και καλοπροβαρισμένοι. Εν κατακλέιδι εντυπωσίασαν και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Δύο μπάντες λοιπόν που έκαναν καλές εμφανίσεις ζεσταίνοντας το κοινό και που έχουν πολλά να δώσουν ακόμα. Οπωσδήποτε θα πρέπει να υποστηρίζονται τέτοιες προσπάθειες, το αξίζουν και με το παραπάνω...

Κείμενο: Γιάννης "Rem3dy"