WitchCurse, Crucifier, Infest & friends LIVE 22/04/2007: The report


Κυριακή 22 Άπριλίου ώρα 3:45 το μεσημέρι.
Τοποθεσία: Κάποια θέση του αστικού λεωφορείου 14.
Κατεύθηνση: Λαδάδικα, Rock Bottom Live.
Στόχος: Συναυλία των PileDriver.

Αφού λοιπόν σαν κλασσικός ντράμερ έχω πακετάρει τα απαραίτητα για τα ντραμς συν και τα απαραίτητα αξεσουάρ για το live (τα άλμπουμ για καμιά υπογραφή, καμιά πετσέτα για τιs ιδρωτίλες κτλ κτλ) πέρνω το Λεωφορείο για να πάω στο χώρο της συναυλίας που θα supportάρουμε έμεις (WitchCurse) και άλλες 3 μπάντες (Steamroller Assault, Crucifier, Blade Of Spirit) τους θρυλικούς Καναδούς Piledriver.Ένα Live που πιστεύαμε ότι θα ήταν και για τους οπαδούς και για τις μπάντες μια τέλεια εμπείρια. Η μέρα είχε ξεκηνίσει καλά, τα πουλιά κελαηδούσαν, ο ήλιος έλαμπε και ένα χαρούμενο κοράκι έτρωγε το κουφάρι ένως σκατζόχοιρου (ρε!!!???... Λέτε να ήταν κακός οιωνός??).

Φτάνοντας όμως στο χώρο που θα γίνει το live ήρθαν και τα “καλά” νέα.Πέρνωντας τα πράματα από την αρχή έχουμε τα παρακάτω:
1)SteamRoller Assault δεν παίζουν λόγω ίωσης του κιθαρίστα τους.
2) Οι Blade Of Spirit τα ίδια. Κάποιος εξ' αυτών είχε πρόβλημα ίωσης.
3) ...και το τρίτο το καλύτερο, το μακρύτερο, πείτε το τέλως πάντων όπως θέλετε... Οι PileDriver ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ!!!!!!.....

Όλοι πάθαμε ένα ταράκουλο και ρώτησαμε τον διοργανωτή τι στον άγιο πέο συνέβη. Αύτος απάντησε ότι οι PileDriver κατέβηκαν από το τρένο και δεν γούσταραν και πολύ να παιξούν και διάφορα άλλα στα οποία θα αναφερθώ αργότερα. Για να μην πολυλογούμε (αν και το 'κανα ήδη) αποφασίσαμε το live να γίνει χώρις τους PileDriver και έτσι με προτοβούλια των Crucifier φωνάξαμε 2 μπάντες της πόλης μας, τους Infest και μια ακόμη που δεν θυμάμαι δυστυχώς το όνομα της, το εισιτήριο από τα 10 ευρώ πήγε στα 5 και το live ξεκήνησε. Μαζεύτηκαν περίπου 100 άτομα αν δεν απατώμαι...

Πρώτη στην σκήνη ανεβένει η μπάντα που δεν γνώριζα το όνομα της. Παίζει να μην είχε κιόλας, μιας και καθόλη την διάρκεια του σετ δεν ανέφεραν το όνομα τους (ένα αυτό) και εκτός αυτού αναλώθηκαν σε διασκευές μιας και δεν είχαν δικά τους (δεύτερο αύτο). Παίζοντας διασκευές απο thrash και punk Ελληνικό από μπάντες όπως Exploited, Βανδαλούπ, Suicidal Tendencies, D.R.I. και άλλα, ζέσταναν καλά το κοινό το οποίο επιδώθηκε στο αγαπημένο άθλημα του moshing έχοντας στο μένου και το αθάνατο μεταλλικό stage diving. Κάποια στιγμή παίξαν το Tormentor των Κreator (που έρχονται άλλη μια φορά απο τα μέρη μας) όπου ανέβηκε ο Ηλίας από Crucifier και το τραγούδησε αυτός χώρις να είναι συνενοημένος με την μπάντα. Ένας αυθορμητισμός που τους βγήκε πολύ καλός!

Δεύτεροι επί σκήνης οι Infest μια μπάντα της Θεσσαλονίκης και αυτή. Οι τύποι παίζουν thrash αρκετά κάλο και έχουν μια τελείως χύμα σκηνική παρουσία, ιδιαίτερα ο τραγουδιστής της μπάντας. Κάτι που ξέχασα να γράψω για το πρώτο συγκρότημα είναι ότι έπαιξε χωρίς soundcheck έτσι και οι Infest. Παρόλα αυτά είχαν μια δυναμική σκηνική παρουσία που μπορώ να πω πως το χυμαριό είναι αυτό που τους χαρακτηρίζει. Έπαιξαν κυρίως δικά τους κομμάτια καθώς και διασκευές σε Razor, Napalm Death και φυσικά το Empty Tankard των γνωστών γερμανών μπυρόβιων Tankard!!! Έκει έγινε της κακομοίρας και στο mosh pit αλλά και πάνω στην σκήνη όπου το συγκρότημα με το κοινό γίναν κουβάρι και τα ρήμαξαν όλα πανω κάνοντας τον ιδιοκτήτη να κοιτάει με το ύφος του γκρινιάρη.

Αν και ήταν η σειρά μας οι Crucifier μας ζήτησαν να βγούνε αυτοί στην θέση μας. Εμείς δεν το αρνηθήκαμε. Τα λόγια για τους Crucifier είναι λίγα... Εμφανίστηκαν με νέα μέλη στην σύνθεσή τους. Τα σπάσανε κυριολεκτικά πάνω στην σκηνή παίζοντας κυρίως τραγούδια της τελευταίας τους δουλείας Cursed Cross αλλά και κάποια νέα τραγούδια! Σκηνικά έδειξαν πως πατάνε καλά πάνω στο σανίδι και δεν υπολογίζουν τίποτα. Ο μέτριος ήχος του χώρου δεν τους επηρέασε και ο Ηλίας έδινε το σύνθημα για moshing και μάλιστα κατέβηκε και ο ίδιος την ώρα που τραγουδούσε. Παίζοντας περίπου 45 λεπτά έκαψαν το κόσμο!

Ε, μετά ήταν η σειρά μας. (Witchcurse) Καλά τι να πω τώρα εγώ. Θα προτιμούσα όποιος ήταν τότε στο live έλεγε την γνώμη του για εμας γιατί δεν το κρίνω σώστο να γράφω για μπάντα που παίζω για το πως ήταν live. Πάντως ένα πράμα που δεν μαρέσει να βλέπω είναι το κλασσικό του συγκροτήματος και παρέες. Άλλη μια φορά είδα κάθε μπάντα να έχει την παρέα της και όταν τελείωνει να σηκώνονται και να φεύγουν. Ρε αφού τα 'δωσες που τα 'δωσες κάτσε να δεις όλα τα γκρουπ. Είναι η νοοτροπία του μεταλλά Έλληνα αλλά δεν βαριέσαι δεν είναι πρώτη φορά αυτό που βλέπω. Πολλά γκρουπ το έχουν αντιμετωπίσει και τους έχει ξενερώσει αφάνταστα, δεν είμαστε εμείς οι μόνοι.

Όσον αφορά τώρα τους PileDriver τώρα, έχει ξεκινήσει μέσω του MySpace ένας πόλεμος μυνημάτων με βρισίδια, απειλές και χίλια δυο άλλα κυρίως μεταξύ αυτών και του διοργανωτή. Οι μεν έλεγαν σε ένα μύνημα ότι τους παράτησε στο τρένο και την κοπάνησε και εκτός αυτού το ταξίδι τους δεν είχε ασφάλεια ουτε και άνεση (Welcome to Greece-Hellas). Α ναι!!! Του είπαν κιόλας ότι αν τον βρούνε θα τον κάνουν κρέας για χάμπουργκερ αφού πρώτα του κολήσουν την μούρη στην τζαμαρία του τρένου, πειραγμένοι προφανώς από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ταξίδεψαν. Ο δε διοργανωτής λέει πως κατέβηκε σε μία σταση του τρένου και πήγε να πάρει κάτι και όταν γύρισε έλειπαν.... Τι να λέμε τώρα; Σάμπως ξέρουμε τι έχει γίνει; Μόνο οι εμπλεκόμενοι ξέρουν. Πάντως ήταν κρίμα για τους οπαδούς των PileDriver που δεν είδαν ένα από τα πιο cult heavy σχήματα. Παρόλα αυτά ευχαριστούμε τα συγκροτήματα της τελευταίας στιγμής που έσωσαν το live.


Κείμενο-Ανταπόκριση: Δημήτρης "L-Drac"